Presse

JazzNyt af Niels Overgård - 16-05-2013
Jeg sluttede min anmeldelse af albummet Heartbeat med ordene "Melodimaterialet som han præsenterer her på solopladen får mig til at vente med længsel på den fuldt orkestrerede udgave." Det er over et år siden, at jeg skrev disse ord. Så forventningerne er kun vokset, ikke mindst fordi det forrige album My oh my fra 2010 har fået mange rotationer på hjemmestereoen. Benjamin Aggerbæks Heartbeat fra 2012 var et soloalbum indspillet en nat i et studie i Austin, Texas i selskab med en flaske whisky og en guitar. Nu er det med et fuldt orkestreret set up, hvor Kasper Bai har arrangeret strygere og blæsere så det bliver en helt ny oplevelse.

Der er N'awlins stemning på nummeret New Orleans, hvor Peter Marott får en hovedrolle med trompeten. Der er swingpjatteri på nummeret I will forget. Der er tilbagelænet jazzpop på Waterfall med Aggerbæk i duet med Sofie Christensen, nattetændt saxofon fra Anders Bast og kromatisk mundharpe fra Alexander Kraglund. Benjamin Aggerbæk åbner pladen med nogle numre i et Jeff Buckleylignende singer-songwriter univers. Fælles for det hele er Aggerbæks vidunderlige stemme, der kan svinge mellem det feminint fine og det inderligt følsomme. Den musikalske ledsagelse er et triumftog. Den er afvekslende og mesterligt skåret. Kasper Bai har en fin fornemmelse for, at bruge de enkelte instrumenter. Der er både luksuriøs crooner-stemning og cool pop. Heartbeat er et meget anbefalelsesværdigt album!

jazznyt.blogspot.dk

Gaffa - 24-04-2013
Ivan Rod:

“For godt et år siden udsendte Benjamin Aggerbæk sit tredje album i eget navn. Dét hed Heartbeat. Nu foreligger hans fjerde album i eget navn. Og også dét hedder Heartbeat. Er du forundret? Forvirret? Dét er der ingen grund til. Sagen er nemlig den, at de to album rummer det samme materiale, bare i to forskellige udgaver. Hvor singer-songwriteren Aggerbæk på det første Heartbeat præsenterede sit materiale i en fuldstændig afskrællet, næsten nøgen udgave – blot med sin egen vokal og guitar – præsenterer han på det nye Heartbeat det selvsamme materiale i en mere effektfuld, næsten filmisk udgave med et virkelig stort orkester med strygere bag sig. Danmarks beskedne svar på Jeff Buckley gør det godt på begge album. Så godt, at begge Heartbeats – som findes samlet på en dobbelt-lp – må anbefales. Selv finder jeg dog, at udgaven med den store konstellation repræsenterer et skridt op ad stigen. Og dét fordi, Aggerbæk herpå demonstrerer en sjælden evne til at håndtere det store format. Konceptudviklingen har simpelthen resulteret i et smukt folk-album med en vokalt og instrumentalt fint afbalanceret klang og tyngde.”

http://gaffa.dk/anmeldelse/71755


Dansk pressemeddelelse

Aggerbaek Quintet press release in English

Jazz Special - Nr. 112 (Dec. 2009)
Henrik Wolsgaard-Iversen:

“Konceptet spænder over mange vinkler, farver, fra det enkle folk/blue til det mere svulmende med fuld bemanding og ekstra strygere. Men det er sangeren og hans melodier – det er Aggerbæks alle sammen – som fascinerer så dybt... Læg mærke til Aggerbæk, Kraglund og også Kasper Bai, der har arrangeret så flot”

Information. - 22-12-2009
Peter H. Larsen:

"Man kan ikke præsentere spøjst pastichefyldte sange med så megen træt indolens, som Benjamin Aggerbæk gør det på My Oh My, uden at han selv og lytterne også har det sjovt. Eller uden at afsløre et meget stort vokalt talent".

Politiken. - 03-12-2009
Anmeldt af Henrik Palle:

"Egne sange, som [Aggerbæk] fremfører med stor føling og i meget afvekslende og flotte arrangementer af Kasper Bai, der spiller guitar i Aggerbæks orkester og viser sig at spænde musikalsk vidt med både gypsyinspiration og renlivet rockende indsatser. Aggerbæks vokal besidder en stor inderlighed, og stemmen spiller fint op til den meget billeddannende musikalske baggrund, der giver sangene et stort og helstøbt udtryk ... Charmerende og absolut indtagende".
Aggerbæk: My oh my (Your Favourite jazz)

Århus Stifttidende 10-11-2009
Anmeldt af Thomas Bjørnsteen

”Helt afgørende er Aggerbæks charmerende vokal, der både smyger sig blødt og vibrerer intenst... man tror på de små historier om kærlighed, glemsel og mørke. Elegant og overbevisende.”

JazzNyt af Niels Overgård - 28-12-2009
Jazznyt.blogspot.com

Det sker alt for sjældent at danske sangere laver original ny jazzmusik. Men det er ikke kun fordi at Aggerbæk er en sjælden fisk, at han har lavet en af årets bedste plader. Der hersker en umiddelbar lethed over musikken, der sammen med den følsomme originalitet og gode stemme bør være med til at give Benjamin Aggerbæk
et gennembrud.

www.jazznyt.blogspot.com 17/10/09

Stiften anmeldelse